Perens: loodan, et Euribor on aasta pärast kaks protsenti

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank Eesti juhatuse esimees Priit Perens Kuku raadio saates Vahetund Postimehega.
Swedbank Eesti juhatuse esimees Priit Perens Kuku raadio saates Vahetund Postimehega. Foto: SCANPIX

Swedbanki juhatuse esimees Priit Perens ütles, et ta loodab, et kuue kuu Euribor on aasta pärast kaks protsenti, sest vastasel juhul tekiks meil probleemid majanduskasvuga.

«Arvan, et kui aasta pärast on Euribor 0,3 protsenti, tuleb meil probleeme majanduskasvuga,» selgitas Perens täna Eesti Pangaliidu ja BNSi korraldatud pangajuhtide ümarlauadebatis. «Ma loodan, et Euriobor on aasta pärast kaks protsenti,» lisas ta.

Küsimusele, milliseks muutub pankade laenuportfelli kvaliteet, vastas Perens, et probleeme ei ole.

«Kahe protsendiga pole probleeme. Probleemid võivad tekkida siis, kui Euribor kerkib viiele protsendile,» kinnitas pangajuht.

Eluasemelaenude baasintressiks kujunenud kuue kuu Euribor kerkis täna 0,366 protsendini, mis on kõrgeim alates veebruari keskpaigast. Ajaloo madalaim, 0,293 protsenti oli Euribor selle aasta mai alguses ning ajaloo kõrgeim, 5,448 protsenti, 2008. aasta oktoobri alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles