Ericsson: järgmise aasta trendiks saavad sõrmejäljelugejaga nutitelefonid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i uus lipulaev iPhone 5S
Apple'i uus lipulaev iPhone 5S Foto: SCANPIX

Rootsi päritolu maailma juhtiva telekomiseadmete tootja Ericssoni täna avalikustatud uuringu järgi on 2014. aasta üheks olulisemaks tarbetehnoloogiatrendiks biomeetrilised nutitelefonid. Lisaks Apple´i poolt sel sügisel tutvustatud sõrmejäljelugejaga iPhone 5Sile on sarnase tehnoloogiaga turule tulemas ka teised juhtivad tehnoloogiaettevõtted, kirjutab Reuters.

Uuringuraporti järgi usuvad 74 protsenti küsitletud tarbijatest, et biomeetrilised nutitelefonid jõuavad tuleval aastal laiade massideni.

Biomeetrilise tehnoloogia laiem kasutuselevõtmine oleks heaks uudiseks Rootsi ettevõtetele Fingerprint Cards ja Precise Biometrics, mis on selles sektori maailmas juhtivad ettevõtted.

Fingerprint valmistab biomeetrilisi sensoreid ning Precise Biometrics nendele sensoritele vastavat tarkvara.

Fingerprinti tegevjuht ütles hiljutises intervjuus Reutersile, et tema hinnangul peaks seitse kaheksast maailma suurimast nutitelefonitootjast tulema järgmisel aastal välja sõrmejäljelugejaga telefonidega, kaasa arvatud maailmaturu liider Samsung.

Ericsson küsitles uuringu tarbeks kokku rohkem kui 40 riigis üle 100 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles