Mängumaa perenaine kõrvaldas noorteprojekti raha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine kõrvaldas raha kontolt väikeste summade kaupa.
Naine kõrvaldas raha kontolt väikeste summade kaupa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Saaremaal läinud suvel alanud noorteprojekti «Oleme koos» kaasatud inimesed avastasid enne jõule, et projekti jaoks ette nähtud euroraha oli kontolt haihtunud, praeguseks on abi saamiseks pöördutud politsei poole.

Erivajadustega ja tavalisi lapsi ühendama pidanud sõbraprojekti arvepidamise eest vastutanud Lustjala mängumaa perenaine Katrin Karu oli konto sisuliselt tühjaks teinud, kandes raha väikeste summade kaupa kas tema endaga seotud mittetulundusühingu või isiklikule kontole, kirjutab Saarte Hääl.

«See oli tal võimalik, sest pangas oli projektijuhi nõusolekut vaja alates 3000 kroonist, ülekantud summad olid aga alati väiksemad,» rääkisid projekti kaasatud inimesed.

«Oleme püüdnud viis kuud asja rahulikult ajada, kuid tulemusteta, oleme saanud vaid katteta lubadusi,» ütles endine linnavalitsuse lastekaitsespetsialist Helle Kahm, kelle teada on 10 000 krooni kontole ka tagasi kantud, kuid 70 000 ikka puudu.

Projekti rahastati programmi Euroopa Noored raames, tulenevalt asjaoludest peatati sõbraprojekt noorte kaitseks 22. märtsil.

Katrin Karu ise juhtunut enne tulevast teisipäeva Saarte Häälele kommenteerida ei soovinud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles