Pühadelauale sobib eelroaks terriin küülikumaksast, nagu õpetab toidublogija Ragne Värk.
Küülikumaksa-terriin
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küülikumaksa-terriin
- 500 g jahutatud küülikumaksa
- piima (maksa leotamiseks)
- 1 punane sibul, hakituna
- 1 küüslauguküüs
- 500 g veisehakkliha
- 300 g toasooja toorjuustu
- 2 sl peeneks hakitud peterselli
- 2 muna
- 125 g Kreeka pähkleid
- soola, pipart
- ca 200 g suitsupeekoni viilusid
Puhasta maks kelmetest ning aseta ligi 30 minutiks piima sisse likku.
Prae hakitud sibul pannil klaasjaks, poole küpsemise pealt lisa juurde hakitud küüslauguküüs. Seejärel lõika nõrutatud maksatükid väiksemateks tükkideks ning kokku praetud sibulasegu, hakkliha, toorjuustu, peterselli, muna ning purustatud pähklitega. Maitsesta soola ja pipraga.
Vooderda piklik vorm peekoniribadega (jättes peekoniviilude otsad üle vormi ääre). Aseta vormi täidis ning tõsta üle ääre rippuvad peekoniviilud täidise peale. Küpseta vesivannis 160 kraadi juures üks tund ja 15 minutit. Lase jahtuda ning tõsta siis külma maitsestuma kuni järgmise päevani. Serveeri eelroana!