Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Küülikuraguu kartuli-porgandipüreega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Ragne Värk

Hinnatud toidublogija Ragne Värk pakub pühadeks välja küülikuraguu retsepti. Raguu kõrvale sobib imehästi kartuli-porgandipüree.

Küülikuraguu

  • 1 jahutatud küülik
  • 2 tl paprikapulbrit
  • soola, pipart
  • 1 punane sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 175 g porgandit
  • 200 g tomatipastat
  • 1 dl punast veini
  • 2 dl köögiviljapuljongit
  • 2 loorberilehte
  • 2 sl mahedat sinepit
  • väike kimp tüümiani
  • soola, pipart, suhkrut

Lõika küüliku rümp kolmeks-neljaks tükiks. Maitsesta soola ja pipraga ning seejärel hõõru kokku paprikapulbriga. Pruunista seejärel küülikutükid paksupõhjalises potis õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta kõrvale.

Viiluta sibul ja küüslauguküüned ning pane paksupõhjalisse potti (seal, kus ka küülikutükid pruunistasid) küpsema. Koori ja viiluta porgandid ning lisa pannile. Lisa ka loorberilehed, sinep ja tomatipasta. Lase minut küpseda ning lisa siis juurde vein, puljong ja tüümianikimp. Maitsesta ning lase madalal kuumusel osaliselt kaanega kaetult podiseda üks tund. Seejärel võta küülikutükid potist, eemalda liha kontidelt ja tükelda väiksemateks tükkideks. Võta potist tüümianikimp ja loorberilehed. Lisa liha tagasi potti, sega ning serveeri koos kartulipüreega.

Kartuli-porgandipüree

  • 1,2 kg kartulit
  • 250 g porgandit
  • 2 sl võid
  • 2 dl rõõska koort (35-protsendilist)
  • soola

Koori ja tükelda väiksemaks kartulid ja porgandid. Keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta, lisa potti või ning tambi pudrunuiaga püreeks. Vahepeal kalla juurde rõõsk koor. Maitsesta.

Tagasi üles