Enamik maailma kakaost pärineb Lääne-Aafrikast, kus paljudes riikides kasutatakse veel lapstööjõudu, esineb inimkaubandust ja orjust. Isegi orjatööd kasutades pole kakaoubade kasvatamine enamike farmerite jaoks kasumlik äri. Seetõttu võib u 20 aasta pärast šokolaad olla samas hinnaklassis kui kaaviar ja seda juhul, kui jätkub lapstööjõu kasutamine. On fakt, et tulevikus on šokolaad massiliseks tootmiseks liiga kallis.
Briti seakasvatajate assotsiatsiooni kinnitusel on peekonipõud maailmas vältimatu. USA põllumajandusministeeriumi teatel vähendavad seakasvatajad oma toodangut, et kahjumit kärpida. Lisaks tabas sigu 2012. aastal epideemia. Kuigi maailma peekonivarud ei lõppe niipea, on lähiajal oodata sealiha hinna tõusu.
Nende kalade jaoks on viimnepäev juba üsna lähedal. Lääne-Kanadas asuv laevastik saabus püügilt tagasi olematu saagiga. Sardiinide arvukus sõltub veetemperatuurist ja nende arvukus on vähenenud alates 1990ndatest, kui Vaikse ookeani veetemperatuur langes. Intensiivne kalapüük on samuti varusid vähendanud.
Juba 2007. aastal polnud selle joogi tegemiseks vajaliku agaavi saagikus hea, viiendiku saagist rikkus haigus. Farmerid loodavad teenida pigem maisi kui agaavi kasvatades, sest see on palju tulusam. Selle asemel, et saaki koguda, põletavad farmerid agaavipõllud hoopis ära.
Selle joogi armastajatel pole muretsemiseks põhjust, sest suurtootjad on hakanud juba koguma tekiilavarusid ning agaavinappuse saabudes on sellest joogist saamas tõeliselt hinnaline rüübe. Kui iseseisvad farmerid näevad, et agaavihind hakkab taas tõusma, võetakse taas kasutusse need põllud, mis enne maha põletati. Kulub umbes 12 aastat, enne kui agaav hakkab tootma tekiila tegemiseks piisavalt fruktoosi.