Tarbija24 piparkoogitainaste küpsetamise katses osalenud proua Ene Vilde jagas pea 30 aastat tagasi saadud piparkoogiretsepti, mis lastele tema sõnul alati meeldinud on.
Proua soovitab: kodune piparkoogiretsept
Katses saavutasid kodusest tainast valmistatud piparkoogid 3. koha.
Piparkoogiretsept
Koostisained (1 kg tainast):
300g suhkrut
¾ klaasi vett
125 g margariini
1 tl peenendatud nelki
½ tl kaneeli
½ tl ingverit
¼ tl kardemoni
1 tl sidruni koort
1 muna
1 spl hapukoort
1,5 tl 30% äädikat
0,5 kg jahu
1 tl söögisoodat
Glasuuri jaoks:
1 munavalge
3-4 dl tuhksuhkrut
½ tl sidrunimahla
Valmistamine:
Kuiva keedunõusse panna 200 g suhkrut, lasta sulada ja pruunistada (segada puulusikaga). Valada ettevaatlikult kuum vesi peale. Keeta, kuni kogu karamellistunud suhkur on lahustunud. Lisada ülejäänud 100 g suhkrut, keeta aeg-ajalt segades paras paks siirup (umbes 20 minutit). Võtta tulelt ära, jahutada veidi, lisada margariin ja maitseained. Segada, kuni margariin on sulanud. Jahutada veidi. Lisada segades hapukoor, äädikas, munad, soodaga segatud jahu.