Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Proua soovitab: kodune piparkoogiretsept

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kodust toodud piparkoogid, mis on valmistatud enda piparkoogitainast ja ise glasuuritud.
Kodust toodud piparkoogid, mis on valmistatud enda piparkoogitainast ja ise glasuuritud. Foto: Peeter Langovits

Tarbija24 piparkoogitainaste küpsetamise katses osalenud proua Ene Vilde jagas pea 30 aastat tagasi saadud piparkoogiretsepti, mis lastele tema sõnul alati meeldinud on.

Katses saavutasid kodusest tainast valmistatud piparkoogid 3. koha.

Piparkoogiretsept

Koostisained (1 kg tainast):

300g suhkrut

¾ klaasi vett

125 g margariini

1 tl peenendatud nelki

½ tl kaneeli

½ tl ingverit

¼ tl kardemoni

1 tl sidruni koort

1 muna

1 spl hapukoort

1,5 tl 30% äädikat

0,5 kg jahu

1 tl söögisoodat

Glasuuri jaoks:

1 munavalge

3-4 dl tuhksuhkrut

½ tl sidrunimahla

Valmistamine:

Kuiva keedunõusse panna 200 g suhkrut, lasta sulada ja pruunistada (segada puulusikaga). Valada ettevaatlikult kuum vesi peale. Keeta, kuni kogu karamellistunud suhkur on lahustunud. Lisada ülejäänud 100 g suhkrut, keeta aeg-ajalt segades paras paks siirup (umbes 20 minutit). Võtta tulelt ära, jahutada veidi, lisada margariin ja maitseained. Segada, kuni margariin on sulanud. Jahutada veidi. Lisada segades hapukoor, äädikas, munad, soodaga segatud jahu.

Tagasi üles