Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Pardi-confit peedikastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Pardi-confit peedikastmega
Pardi-confit peedikastmega Foto: Erik Riikoja/Hooaeg

Eestlaste jõululaual on üha sagedamini pardiliha. Restorani Clazz chef de cuisine Emmanuel Wille jagab oma pardi-confit retspeti, mis pole sugugi keeruline.

Pardi-confit peedikastmega

  • 1,8 kg pardikoibi
  • 50 g meresoola
  • 0,5 kg jõhvikaid
  • 26 g küüslauku
  • 5 g musta pipart
  • 7 g ingverijuurt
  • 22 g palsamiäädikat
  • 100 g sellerit
  • 100 g sibulat
  • 100 g vahtrasiirupit
  • 200 g õunamahla
  • 10 g värsket ingverit
  • küpsetamiseks 1 kg hanerasva

Marinaad

Püreesta kõik koostisained peale pardikoibade ja hanerasva ühtlaseks massiks. Aseta pardikoivad segusse ja marineeri 2 päeva.

Pliidil sulatatud hanerasv vala marinaadist väljavõetud pardikoibadele. Professionaalses köögis küpsetatakse seda öö läbi, kuni part on hästi pehme ja liha tuleb kontide küljest lahti. Kodustes tingimustes piisab ka 3 tundi küpsetamist 150 kraadi juures.

Serveerimiseks on kaks varianti: kui kohe ei serveeri, siis küpseta pardikoivad valmis, jahuta ning järgmisel päeval enne serveerimist grilli ahjus krõbedaks.

Peedikaste

  • 30 g sibulat
  • 30 g porgandit
  • 30 g rohelist sellerit
  • 35 g võid
  • tüümiani, loorberit (eemalda loorberileht , kui kaste on valmis)
  • 0,5 l kanapuljongit
  • 1 l peedimahla

Prae hakitud juurvili võiga, lisa kanapuljong ja redutseeri, kuni vedelikku on järel 25 ml, lisa peedimahl. Keeda, kuni sellest kogusest on järel hinnanguliselt 1 liiter. Lisa veidi võid, maitsesta soola, pipra ja selleriga ning veidikese riivitud apelsinikoorega. Soovi korral võib kastet paksendada.

Paku pardi-confit’i juurde noori keedetud kartuleid, lisandina sobib ka hapukapsas ja marineeritud kõrvits.

Vaata lisa Hooaja ajakirjast www.kaubamaja.ee/hooaeg ja www.clazz.ee

Märksõnad

Tagasi üles