Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel
Saada vihje

Pardi-confit peedikastmega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pardi-confit peedikastmega
Pardi-confit peedikastmega Foto: Erik Riikoja/Hooaeg

Eestlaste jõululaual on üha sagedamini pardiliha. Restorani Clazz chef de cuisine Emmanuel Wille jagab oma pardi-confit retspeti, mis pole sugugi keeruline.

Pardi-confit peedikastmega

  • 1,8 kg pardikoibi
  • 50 g meresoola
  • 0,5 kg jõhvikaid
  • 26 g küüslauku
  • 5 g musta pipart
  • 7 g ingverijuurt
  • 22 g palsamiäädikat
  • 100 g sellerit
  • 100 g sibulat
  • 100 g vahtrasiirupit
  • 200 g õunamahla
  • 10 g värsket ingverit
  • küpsetamiseks 1 kg hanerasva

Marinaad

Püreesta kõik koostisained peale pardikoibade ja hanerasva ühtlaseks massiks. Aseta pardikoivad segusse ja marineeri 2 päeva.

Pliidil sulatatud hanerasv vala marinaadist väljavõetud pardikoibadele. Professionaalses köögis küpsetatakse seda öö läbi, kuni part on hästi pehme ja liha tuleb kontide küljest lahti. Kodustes tingimustes piisab ka 3 tundi küpsetamist 150 kraadi juures.

Serveerimiseks on kaks varianti: kui kohe ei serveeri, siis küpseta pardikoivad valmis, jahuta ning järgmisel päeval enne serveerimist grilli ahjus krõbedaks.

Peedikaste

  • 30 g sibulat
  • 30 g porgandit
  • 30 g rohelist sellerit
  • 35 g võid
  • tüümiani, loorberit (eemalda loorberileht , kui kaste on valmis)
  • 0,5 l kanapuljongit
  • 1 l peedimahla

Prae hakitud juurvili võiga, lisa kanapuljong ja redutseeri, kuni vedelikku on järel 25 ml, lisa peedimahl. Keeda, kuni sellest kogusest on järel hinnanguliselt 1 liiter. Lisa veidi võid, maitsesta soola, pipra ja selleriga ning veidikese riivitud apelsinikoorega. Soovi korral võib kastet paksendada.

Paku pardi-confit’i juurde noori keedetud kartuleid, lisandina sobib ka hapukapsas ja marineeritud kõrvits.

Vaata lisa Hooaja ajakirjast www.kaubamaja.ee/hooaeg ja www.clazz.ee

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles