Restorani Clazz chef de cuisine Emmanuel Wille paljastab gurmeehuvilistele oma põdrafilee retsepti, mida tasub pühadeajal järele proovida.
Clazzified põdrafilee hõrgutavate lisanditega
Clazzified põdrafilee
- 1 kg põdra sisefileed
- 5 g kadakaokkaid
- 75 g toiduõli
- 10 g musta trühvli õli
- 6 g küüslauku
- 1 g kadakamarju
- 2 g pipart
- 3 g peenikest soola
Sega maitseained ja õli kannmikseris, vala segu lihale. Aseta põdrafilee koos marinaadiga kilekotti ja lase öö läbi külmikus marineerida.
Sulata pannil või, pruunista liha igast küljest pruuniks. Küpseta 180 kraadi juures, kuni liha sisetemperatuur on eraldi sisetemperatuuri kraadiklaasiga mõõtes 58–62 kraadi, kümme minutit peaks olema piisav. Parim ja mahlaseim variant on, kui liha jääb pooltooreks (medium).
Lisandid
Pirnid punases veinis
Parim sort selleks on Conference’i pirnid
Kaks varianti:
1) Glögis hautamine – kaane all, väikeses potis, nii et pirnid on glögiga kaetud ja niikaua, kuni pirn on pehme.
2) Veinis hautamine – tulemus on super, tulevad ilusad punased pirnid. Võta väga hea punase veini (Cabernet Sauvignon), lisa poole apelsini ja sidruni viilud, tükikese aniisi ja ingverit, ühe vanillikauna, kaneeli, kardemoni ja nelki. Suhkrut lisa maitse järgi. Keeda, kuni pirnid on pehmed, hautatud.
Kartulipüree
Valmista klassikaline kartulipüree, kuid lisa juurde praetud peekonit.
Karamellistatud kastanid
- 300 g keedetud või marineeritud kastaneid
- võid, suhkrut, apelsinimahla
Karamellista või ja suhkur pannil, vala hulka kastanid. Sega, lisa veidi apelsinimahla, et karamell läheks pehmeks. Maitsesta näpuotsa soolaga.
Seenekaste
- 250 g hooajalisi metsaseeni: kukeseened, puravikud, must torbikseen jne
- 40 g hakitud sibulat
- 1 loorber
- 250 g vahukoort
Prae hakitud seened 30 g võiga, lisa vahukoor, hauta. Soovi korral lisa veidi kanapuljongit.
Vaata lisa Hooaja ajakirjast www.kaubamaja.ee/hooaeg ja www.clazz.ee