Kuressaare laenukohustused kombijaama ehitamist ei takista

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare veebileht.
Kuressaare veebileht. Foto: www.kuressaare.ee

Kuigi Kuressaare linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon näeb linna suures laenukoormuses ohtu AS Kuressaare Soojuse võimalikele investeeringutele ettevõtte arendamisel, ei tohiks kombijaama väljaehitamisel takistusi olla.

«Võib-olla on teised meist targemad, aga kuna oleme äriühing, siis see meid ei puuduta ja peaksime saama laenu võtta,» rääkis ASi Kuressaare Soojus juhatuse liige Paul Leemet Meie Maale, lisades, et juba on alustatud tehnilise eelprojekti koostamist ja lähiajal hakatakse ka laenuga tegelema.

Riigi kasutamata saastekvoodi müügist Austriale saab AS Kuressaare Soojus elektri ja soojuse koostootmisjaama ehitamiseks 50 miljonit krooni.

Peamiselt hakkepuidul töötav jaam läheb orienteeruvalt maksma 150 miljonit krooni ning puuduva omaosaluse jaoks on kavas võtta laenu. Paul Leemeti sõnul on laenu suuruseks eeldatavalt sada miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles