Ligi: Ansipi tegevuses seoses Partsi ja Estonian Airiga võib väike kius olla

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Postimees/Scanpix

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles eile ETV saates «Foorum », et peaministri tegevuses seoses Juhan Partsi ja Estonian Airi jäähoki maailmameistrivõistluste sponsoreerimisega võib väike kius ja iroonia juures olla.

Peaminister Andrus Ansip ütles eile riigikogus, et Estonian Airis tuleks läbi viia erikontroll seoses jäähoki maailmameistrivõistluste sponsoreerimisega. Saatejuht Andres Kuusk küsis, et kui panna siia juurde meedias korduvalt läbikäinud süüdistus sellest, et Parts kuidagi olümpiakomitee rahastamise ja Neinar Seli kaudu maksab Reformierakonnale kätte, siis kas siin võib nüüd näha omakorda Ansipi kättemaksu Partsile.

Parts kinnitas, et selles, mis puudutab sponsorlust, selles ei ole tibagi erakonnapoliitikat. Tallinna Sadama ja Estonian Airi küsimused ei ole Partsi sõnul kuidagi võrreldavad ning küsimus on selles, et kuidas Eestis riigifirmasid juhitakse, mis on lubatud ja mis on üle piiri minek.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles aga vastuseks küsimusele, kas Ansipi tegevuses võib olla kättemaksu Partsile, et võib-olla väike kius ja iroonia seal on. «Niipea kui kedagi kritiseerima hakkad, võib keegi sulle lükke tagasi teha.»

Samas tunnustas Ligi Partsi tegevust Eesti Lootsi ja Kalevi Jahtklubi juhtumis.

Koalitsiooni tervist see küsimus Ligi sõnul see teemade ring ei ohusta. Valitsus peaks Estonian Airi küsimust arutama täna valitsuskabinetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles