Ansip: Estonian Airis tuleb samuti läbi viia erikontroll

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Toomas Huik / Postimees

Peaminister Andrus Ansip peab oluliseks ka lennufirmas Estonian Air erikontrolli läbiviimise, et selgitada välja, millises ulatuses on seal kasutatud maksumaksja raha jäähoki maailmameistrivõistluste sponsoreerimiseks.

«Tõe väljaselgitamine selles küsimuses on üldsuse huvides ja viited konfidentsiaalsusele minu meelest antud juhtumil ei ole kohased. Kui jutt käib erikontrollist Tallinna Sadama puhul, siis ma leian, et ka Estonian Airi puhul erikontroll, selleks et välja selgitada, missuguses ulatuses on sisuliselt maksumaksja raha kulutatud jäähoki maailmameistrivõistluste sponsoreerimiseks, on oluline,» ütles peaminister kolmapäeval riigikogu infotunnis riigikogu liikmete küsimustele vastates.

«See tuleks välja selgitada. Jäähoki MM-i kodulehekülje peal sponsorite nimekirjas Estonian Airi ei ole. Nii nagu ma riigikogus arupärimisele vastates olen öelnud, peaks see tähendama seda, et tegemist on Estonian Airi poolt vaadatuna marketingikuludega,» lisas peaminister.

Ansip nentis, et ka tema ei tea täpselt, kui palju Estonian Air jäähoki maaimameistrivõistlustesse on panustanud. Peaministri sõnul saab ta tugineda vaid majandusministeeriumist saadud infole, mille järgi toetas Estonian Air hoki MM-i 170 000 euroga.

Prokuratuuri kaasamist peaminister selles küsimuses vajalikuks ei pidanud. Küsimust peaks arutama ka neljapäevane valitsuskabinet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles