Neli ideed, kuidas korraldada töötajatele meeldejääv jõulupidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna haridusameti jõulupidu.
Tallinna haridusameti jõulupidu. Foto: Laura Oks/Postimees

Hästi õnnestunud jõulupidu on miski, mida töötajad veel kaua meenutavad. Hea peo korraldamiseks aga tasub mõned teemad juba varakult läbi mõelda, et asi kohapeal käest ära ei läheks, kirjutab Entrepreneur.

Kuidas töötajad peale pidu koju saavad? Kui pidu on alkoholiga, siis pead olema kindel, et pärast pidu su töötajad joobes peaga autorooli ei istu. On mitu võimalust, kuidas inimeste kojusaamine varakult organiseerida – näiteks maksab firma neile kinni taksosõidu. Või piiratakse alkoholitarbimist näiteks joogitalongidega, millega iga töötaja saab ühe joogi tunnis.

Mis on peo teema ja riietumisstiil? See tasub kindlasti paika panna, kuid seejuures tuleb vältida töötajate lastena kohtlemist. Ole parem lihtsalt eeskuju – sõbralik ja avatud. Ära joomisega üle pinguta ega tee tantsupõrandal poose, mida sa hiljem Facebookis näha ei taha. Peo eesmärk on, et inimesed laseksid lipsusõlme lõdvemaks, kuid särki seljast ei võtaks.

Anna töötajatele aega tegevuse planeerimiseks. Firma jõulupeod kipuvad kestma tihti poole ööni, mis tähendab, et töötajatel tuleb neil pidudel osalemiseks natuke asju organiseerida, nt leida lapsehoidja. Sellepärast informeeri neid peo toimumise ajast varakult, et nad saaksid oma tegevust planeerida ning vali peo toimumiseks koht, kus kõik saaksid osaleda.

Abikaasasid ei maksaks ignoreerida. Üldiselt on ootus firma jõulupidudele, et oodatud on ka töötajate abikaasad. Inimesed ei taha enamasti veeta oma vaba aega ilma kaasadeta ehk et kui peo eelarve vähegi võimaldab, kutsu ka abikaasad. See on hea võimalus oma töötajate peredega lähemalt tuttavaks saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles