Mullu pankrotti läinud Hektor Light turul tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hektor Light valgustikauplus Järve keskuses.
Hektor Light valgustikauplus Järve keskuses. Foto: Toomas Huik

Sügisel naasis turule kaubamärk Hektor Light, mille omandas augustis Valguse Algus OÜ. Mullu loodud ettevõtte osanik ja juhatuse liige Ürjo Jõks loodab ära kasutada kriisiaastatel saadud õppetunde ja pürgida taas valgustimüüjate ja -disainerite liidrite hulka.

Kuni 2012. aastani kaubamärgiga samanimelist perefirmat juhtinud Jõks ütles, et Hektor Light on säilitanud oma tugeva kuvandi. Nüüd loodab juhatuse liige uuenenud strateegiaga edukamat käekäiku. «Oleme varasemaga võrreldes oluliselt vähendanud kulusid – maht on väiksem, töötajaid vähem,» ütles Jõks Äripäevale.

Kui mullu pankrotistunud firmat juhtinud mees läks kriisiaastatele vastu umbes 50protsendise kindlustundega, et ettevõte jääb ellu, siis nüüd peab ta suurusjärku kaks korda suuremaks.

Ettevõtte püsima jäämise kindlustamiseks proovib Jõks muuta seekord firma paindlikumaks, mis peaks aitama kergemini kohaneda turumuutustega. Järgmiseks aastaks on firmaosanikul kolm eesmärki: palgata juurde töötajaid, suurendada kasumlikkust ja leida partneriks maailma mastaabis oluline tootja.

Pikemalt loe Äripäevast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles