Roubini: Kreeka võib olla sunnitud eurost loobuma

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi ülikooli professor Nouriel Roubini.
New Yorgi ülikooli professor Nouriel Roubini. Foto: Reuters / Scanpix

New Yorgi Ülikooli professor Nouriel Roubini ütles, et Kreeka ja teised euroala «venivillemid» võivad mõne aasta pärast olla sunnitud loobuma eurost, et oma majandust kannustada.

Roubini ütles intervjuus Bloomberg TV-le, et euro jääb väiksema arvu ja tugevama rahandus- ja majandusvundamendiga riikide valuutaks.

Roubini ennustuse kohaselt suruvad võlahädad Euroopa teise langusesse, kasv arenenud riikides saab olema kaame ning Hiina ülekuumenev majandus riskib aeglustumisega.

Professor lisas, et Kreeka peab võib-olla siiski oma võlga restruktureerima. «Eelarve defitsiidi 13 protsendilt kolmele protsendile vähendamise väljakutse näib mulle võimatu missioonina,» sõnas ta. «Ma ei välistaks isegi seda, et järgmiste aastate jooksul üks või enam neist euroala venivillemistest on sunnitud rahandusühendusest väljuma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles