Uuring: WhatsApp on nutitelefonides viiel suurel turul populaarseim kiirsuhtlusrakendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WhatsApp
WhatsApp Foto: Telegraph

Uuringufilma OnDevice poolt novembris 4000 USA, Brasiilia, Lõuna-Aafrika Vabariigi, Indoneesia ja Hiina nutitelefonikasutaja seas läbi viidud uuringu järgi kasutavad 44 protsenti neist nädalas vähemalt korra kiirsuhtlusrakendust WhatsApp, kirjutab Techradar.

35 protsenti uuringus osalenutest kasutasid sõprade ja tuttavatega suhtlemisel nutitelefonis Facebook Messengeri, kolmandal kohal oli 28 protsendiga WeChat, Twitter hoidis 16 protsendiga neljandat positsiooni.

OnDevice´i andmetel on WhatsAppi põhilisteks kasutajateks 16-24 aastased USA noored, sama vanusegrupp on uuringu järgi võõrandumas Facebookist.

Samuti selgus uuringust, et kiirsuhtlusrakenduste populaarsus ületab traditsioonilise SMSi saatmise populaarsust - kui 85 protsenti küsitletutest kasutasid WhatsAppi, Facebook Chati või muid sarnaseid rakendusi, siis vaid 75 protsenti saatsid tavalisi SMS tekstisõnumeid.

Kuna uuring hõlmas vaid viite riiki ning piiratud hulka kasutajaid, mainimata seejuures Snapchati ja Skype´i, ei saa sellest globaalses plaanis üldistavaid järeldusi teha, samas annab see ilmselt pildi mingitest kitsamatest  trendidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles