Venemaa Rahvarinne nõuab kasinat aastavahetust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidurüüs kuusk mullu Moskvas Punasel väljakul.
Pidurüüs kuusk mullu Moskvas Punasel väljakul. Foto: AP

Ülevenemaaline Rahvarinne paneb duumale tungivalt südamele ajada seekord läbi ühe näärikuusega, loobudes teisest.

Ühtlasi hoiatas Rahvarinne riigifirmasid, et kavatseb kontrollida viimaste kulutusi eelseisvatele pidudele ja kingitustele. «Aastavahetus on hea põhjus unustamatu firmapeo korraldamiseks, kuid mitte riigi kulul,» vahendab Wall Street Journal teadet Rahvarinde koduleheküljel.

«Ühest kuusest saalis on enam kui küllalt nii deputaatidele kui koolilastele, kes duumasse ekskursioonidele tuuakse,» ütles rahvasaadik ja Rahvarinde juhtfiguur Valeri Trapeznikov.

Vene firmad on kuulsad oma priiskavate pidude poolest. Rahvarinde teatel kavatseb üks riigiettevõte kulutada riigipühade tähistamisels ligi 500 000 dollarit. Teine aga pakkivat juba kingitusi – kus leidub muuhulgas ka Parkeri pastapliiatseid ja kalendermärkmikke. 

Kõik see on siiski köömes võrreldes gaasihiiu Gazpromi mulluse 20 aasta juubeliga, mis hankedokumentide järgi läks maksma 1,8 miljonit dollarit. Vene meedia andmetel astusid peol muusikaliste numbritega üles Sting ja Andrea Bocelli.

Mis kahte ülalmainitud «duumakuuske» puudutab, siis täpsustas Trepeznikov, et mõlemad on kunstlikud, viie meetri kõrgused ning maksavad 6000 dollarit tükk. Rahvarinde esindaja paneb ette osta välja vaid üks, sest teise raha eest saaks lastekodudele mitu kuuske soetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles