Gross: hõiskama on veel vara hakata

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Gross.
Oleg Gross. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Grossi Toidukaupade omanik, Rakvere ärimees Oleg Gross ütles, et langus jaekaubanduses on aeglustunud nulli lähedale, kuid põhi pole veel sugugi käes.


Samas hoiatas Gross, et kevadhooaja algusega seotud elavnemist ei tohi väga julge märgina võtta. «Hõiskama on veel vara hakata, vaatame, mis edasi sünnib,» lausus ta.

Praegu on Grossi Toidukaupade vanad poed oma käibega 2005. või 2006. aasta tasemel. Uued kauplused on kogu ettevõtte taset mõnevõrra tõstnud. Tänavu on uksed lahti teinud kolm uut Grossi poodi, millele aasta lõpuks lisandub veel neli. Aasta lõpuks peaks sellega ettevõtte käive tõusma, sest turgu tuleb juurde.

Suurt edenemist Gross siiski sel aastal veel ei näe, sest ei usu, et paljalt euro ootus midagi juurde annab.

Uusi kauplusi avab Gross praegu seepärast, et nüüd on seda palju odavam teha kui aastatel 2008-2009. Amortiseerunud kinnisvara on praegu tema sõnul mitu korda odavam ja ehitamine maksab samuti poolteist korda vähem. Laienemine käib varasemate aastate jaotamata kasumi arvel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles