Töötuskindlustusmakse määrad ei muutu

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile.
Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile. Foto: Toomas Huik/Postimees

Valitsus arutas täna Eesti Töötukassa nõukogu ettepanekut kehtestada 2014. aastaks kindlustatu maksemääraks 1,4 protsenti ja tööandja maksemääraks 0,7 protsenti töötasudelt makstavatelt summadelt. Praegu kehtivad maksemäärad on vastavalt kaks ja üks protsenti.

Valitsus otsustas jätta töötuskindlustuse makse määrad samale tasemele ehk siis kokku kolmele protsendile, millest kaks protsenti tasub oma brutopalgast iga töötaja ja ühe protsenti tööandja.

Nii sotsiaalminister kui ka rahandusminister osutasid asjaolule, et tänane olukord meie lähinaabrite majanduses ei anna piisavalt kindlust. Eksport meie peamistesse sihtriikidesse on võrreldes eelmise aastaga vähenenud.

Valitsus leidis, et Eesti jaoks küll väikese, kuid siiski mõõduka majanduskasvu tingimustes tuleb reserve koguda, et languses mitte makse tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles