Murakas: põllumajanduses võtab kosumine veel aega

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Murakas.
Jaanus Murakas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Piimaliidu ja E-Piima juht Jaanus Murakas ütles esimese kvartali majanduslanguse pidurdumist kommenteerides, et võrreldes 2009. aastaga on olukord küll mõnevõrra parem, kuid kosumine võtab veel aega.


Põllumajandust on veidi turgutanud piimahinna tõus ja olen kuulnud, et ka metsanduses on hinnad jõudnud sellele tasemele, kus tasub jälle põllumajandusega tegeleda ja metsa arendada,» lausus Murakas.

2008 lõpp ja 2009. aasta olid põllumeestele nii rasked ajad, et läheb vähemalt aasta-poolteist, et normaalne majandustegevus taastuks, lisas ta.

Põllumajandus kukkus vahepeal Muraka sõnul koguni 2003. aasta tasemele või isegi kaugemale. Lisaks kokkuostuhindadele avaldab põllumajandusele tugevalt mõju sisendite hindade tõus. Kallinenud on nii kütus ise kui vähenenud riigi aktsiisiabi põllumeestele.

«Survet põllumajandussaaduste ja seeläbi ka toiduainete hinnatõusule jagub igal juhul veel pikemaks ajaks,» tõdes Murakas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles