Sweco Projekti uus juht on Riho Koost

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Koost
Riho Koost Foto: Erakogu.

Rahvusvahelisse konsultatsiooniettevõtete gruppi Sweco AB kuuluva Sweco Projekti uus juht on Riho Koost.

Koost jätkab ka Sweco gruppi kuuluva ehituskonsultatsiooni ja järelevalvefirma Vealeidja OÜ juhatuse liikme ja tegevjuhina.

Sweco AB Kesk- ja Ida Euroopa juht Bo Carlsson ütles, et Sweco soovib uue tegevjuhi nimetamisega tugevdada oma positsioone Eesti turul. «Meie ettevõtete tegevus on nüüdsest paremini koordineeritud ja me saame klientidele oma kontserni teenuseid atraktiivsemalt pakkuda,» ütles ta.

Riho Koosti sõnul on Vealeidja ja Sweco Projekt on olnud aastaid koostööpartnerid ja seetõttu on loomulik nende ettevõtete järk-järguline teineteisele lähenemine. «Tahan muuta projekteerimisfirma veelgi edukamaks ja läbilöögivõimelisemaks, pakkudes turul kahe firma sünergiat, mis toetub ettevõtete oskusteabele ja kliendibaasile,» sõnas Koost.

Sweco on rahvusvaheline konsultatsiooniettevõtete grupp, mis tegeleb ehitusliku projekteerimise, keskkonnatehnoloogia ja arhitektuuriga. Grupp annab tööd ligi 9000 inimesele 11 riigis ja prognoositav 2013. aasta müügitulu on 8,8 miljardit Rootsi krooni (üle 1 miljardi euro). Ettevõttel on käsil rohkem kui 30 000 eri projekti 80 maailma riigis. Sweco aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil NASDAQ OMX. Eestis kuuluvad gruppi projekteerimisfirma Sweco Projekt AS ja Vealeidja OÜ.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles