Barroso lubas teha kõik euro stabiilsuse tagamiseks

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso.
Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso sõnul tagab otsus asutada võlakriisiga võitlemiseks Euroopa Liidu 500-miljardiline stabiliseerimisfond euro stabiilsuse.

«Täna hommikune kokkulepe tagab, et iga katse nõrgestada euro stabiilsust nurjub,» ütles Barroso täna pärast seda, kui ELi rahandusministrid jõudsid eile öösel Brüsselis kokkuleppele ühtse finantsstabiilsuse mehhanismi loomises, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Me oleme väitnud, et me teeme kõik vajaliku, et kaitsa euro stabiilsust,» lisas Barroso. «Täna me tegime seda.»

Ministrite heakskiidu pälvinud mehhanism koosneb kahest osast kogumahuga kuni 500 miljardit eurot. Sellest kokku kuni 440 miljardit eurot moodustab instrument, kust saavad laenata euroala riigid. Lisaks on kuni 60 miljardit eurot võimalik laenu taotleda euroalast väljaspool asuvatel riikidel.

Ka Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) on lubanud abipaketile oma õla alla panna, lubades omalt poolt kuni 250 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles