Brownie on populaarne Ameerika pähkli-šokolaadikook. Santa Maria soovitab panna kooki ka tšillipipart, et magusale vunki juurde lisada.
Tšilli-brownie’d šokolaadiglasuuriga
Tšilli-brownie’d šokolaadiglasuuriga
200 g võid
200 g tumedat šokolaadi, jämedalt riivituna
4 muna
2 dl suhkrut
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 sl tšillipipart
3 1/2 dl Kreeka pähkleid, purustatuna
Kaunistuseks:
25 g võid
200 g tumedat šokolaadi, jämedalt riivituna
1/2 dl vahukoort
1 sl tšillipipart
Kuumuta ahi 175 kraadini. Sulata või, lisa riivitud šokolaad ning sega ühtlaseks massiks. Vahusta munad suhkruga ja lisa munavahule šokolaadimass. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, tšillipipar ja pähklipuru ning lisa segu tainale, samal ajal õrnalt segades. Vala tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud ahjuvormi (25 x 35 cm) ning küpseta ahju alumises osas umbes 20 minutit. Seejärel lase jahtuda.
Šokolaadiglasuuri valmistamiseks lisa sulatatud võile šokolaad ja vahukoor. Sega korralikult ja maitsesta tšilliga. Kata kook glasuuriga ning lase jahtuda. Lõika meelepärasteks tükkideks.