Päevatoimetaja:
Sander Silm

Tšilli-brownie’d šokolaadiglasuuriga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Tšilli-brownie’d šokolaadiglasuuriga.
Tšilli-brownie’d šokolaadiglasuuriga. Foto: santa maria

Brownie on populaarne Ameerika pähkli-šokolaadikook. Santa Maria soovitab panna kooki ka tšillipipart, et magusale vunki juurde lisada.

Tšilli-brownie’d šokolaadiglasuuriga

200 g võid

200 g tumedat šokolaadi, jämedalt riivituna

4 muna

2 dl suhkrut

4 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 sl tšillipipart

3 1/2 dl Kreeka pähkleid, purustatuna

Kaunistuseks:

25 g võid

200 g tumedat šokolaadi, jämedalt riivituna

1/2 dl vahukoort

1 sl tšillipipart

Kuumuta ahi 175 kraadini. Sulata või, lisa riivitud šokolaad ning sega ühtlaseks massiks. Vahusta munad suhkruga ja lisa munavahule šokolaadimass. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, tšillipipar ja pähklipuru ning lisa segu tainale, samal ajal õrnalt segades. Vala tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud ahjuvormi (25 x 35 cm) ning küpseta ahju alumises osas umbes 20 minutit. Seejärel lase jahtuda.

Šokolaadiglasuuri valmistamiseks lisa sulatatud võile šokolaad ja vahukoor. Sega korralikult ja maitsesta tšilliga. Kata kook glasuuriga ning lase jahtuda. Lõika meelepärasteks tükkideks.

Tagasi üles