Santa Maria soovitab katsetada roseepipraga, mida võib julgelt kasutada ka magusate küpsetiste maitsestamiseks. Muffinid teeb veelgi ahvatlevamaks mahe toorjuustukreem.
Vaarikamuffinid roseepipraga
Vaarikamuffinid roseepipraga
2 muna
1 1/2 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 g võid
2 dl piima
1 sidruni riivitud koor
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
soola
200 g külmutatud vaarikaid
Kreem:
50 g võid, toasoojana
5 dl tuhksuhkrut
1 sl roseepipart, purustatuna
1 sl värskelt pressitud sidrunimahla
100 g toorjuustu
Vahusta munad, suhkur ja vanillisuhkur. Sulata või ja lisa see munavahule koos piima ning riivitud sidrunikoorega. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa tainale. Lõpuks lisa marjad ja sega tasakesi läbi. Tõsta tainas väikestesse pabervormidesse ja küpseta ahju
keskosas 200 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni pind muutub kuldpruuniks. Küpsust saad kontrollida hambatikuga.
Kreemi jaoks vahusta või, tuhksuhkur, roseepipar ja sidrunimahl ühtlaseks massiks. Lisa vahustades toorjuust. Kata muffinid kreemiga ning kaunista roseepipraga.