Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Vaarikamuffinid roseepipraga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Naine
Copy
Vaarikamuffinid roseepipraga
Vaarikamuffinid roseepipraga Foto: santa maria

Santa Maria soovitab katsetada roseepipraga, mida võib julgelt kasutada ka magusate küpsetiste maitsestamiseks. Muffinid teeb veelgi ahvatlevamaks mahe toorjuustukreem.

Vaarikamuffinid roseepipraga

2 muna

1 1/2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

100 g võid

2 dl piima

1 sidruni riivitud koor

4 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

soola

200 g külmutatud vaarikaid

Kreem:

50 g võid, toasoojana

5 dl tuhksuhkrut

1 sl roseepipart, purustatuna

1 sl värskelt pressitud sidrunimahla

100 g toorjuustu

Vahusta munad, suhkur ja vanillisuhkur. Sulata või ja lisa see munavahule koos piima ning riivitud sidrunikoorega. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa tainale. Lõpuks lisa marjad ja sega tasakesi läbi. Tõsta tainas väikestesse pabervormidesse ja küpseta ahju

keskosas 200 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni pind muutub kuldpruuniks. Küpsust saad kontrollida hambatikuga.

Kreemi jaoks vahusta või, tuhksuhkur, roseepipar ja sidrunimahl ühtlaseks massiks. Lisa vahustades toorjuust. Kata muffinid kreemiga ning kaunista roseepipraga.

Tagasi üles