Suurbritannia Kreekat ilmselt uue fondi abil päästa ei taha

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti rahandusminister Alistair Darling
Briti rahandusminister Alistair Darling Foto: SCANPIX

Suurbritannia rahandusministeerium ei ole eriti vaimustatud osalemisest uutes jõupingutustes, mida ELis  tehakse Kreeka aitamiseks ja tahab hoida euro kriisi unioonist selgelt lahus.

Rahandusminister Alistair Darling võib tõenäoliselt olla vastu euromaade kavandtavale uuele stabiliseerimissüsteemile, kui britid peaksid sellest osa võtma, vahendas Bloomberg.

Eile esile kerinud stabiliseerimissüsteemi üle on plaanis pidada nõu täna kella 16 paiku algaval ELi rahandusministrite nõupidamisel.

Stabiliseerimispakett viiakse ellu nii, et Euroopa Komisjon võtab finantsturgudelt laenu ja raha jaotatakse ära hätta sattunud euroriikidele, nagu näiteks Kreekale.   

Laenu tagatiseks on kavatsetud esitada ELi liikmesmaid, mille hulka võivad kuuluda mitte ainult euroala riigid. Eelmise 2. mail kokku lepitud laenupaketi panevad kokku üksnes 16 euroala riiki.   

Suurbritannia pole päästefondi vastu, mille moodustaksid vaid euromaad. Laiem fond tegeleks Briti rahandusministeeriumi hinnangul aga täpselt samade asjadega nagu Rahvusvaheline Valuutafond IMF.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles