Ringkonnakohus andis vaidluses Krediidipangaga võidu Moskva Pangale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipanga aktsionäride üldkoosolek.
Krediidipanga aktsionäride üldkoosolek. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Tallinna ringkonnakohus rahuldas kolmapäeval Moskva Panga kaebuse ja tunnistas kehtetuks AS-i Eesti Krediidipank aktsionäride eelmise aasta märtsi üldkoosoleku otsuse nõukogu liikmete valimise, panga nõukogu esimehele ja nõukogu liikmetele tasu maksmise ning tasu suuruse määramise kohta.

Mullu märtsis valis aktsionäride üldkoosolek Krediidipangale uue nõukogu, sest eelmise ametiaeg sai läbi. Moskva Pank tahtis koosolekul valida panga nõukogusse oma esindajad, kuid see ei õnnestunud.

Poolte vahel on vaidlus kahes küsimuses. Esiteks on pooltel erimeelsus selles, kas aktsiaseltsi nõukogu liikmete valimisel peab aktsiaseltsile esitama otsuse eelnõu võimalike nõukogu liikmete nimedega vähemalt kolm päeva enne üldkoosolekut või saab nõukogu liikme kandidaate üles seada ka vahetult üldkoosolekul. Teiseks vaidlevad pooled küsimuse üle, kas nõukogu liikmeid võib valida ka nimekirjana või peab nad kandidaathaaval läbi hääletama.

Esimese vaidluspunkti osas leidis kohus, et seadus ei kohaldu isikuvalimiste korral. Kuivõrd hagi rahuldamiseks piisab esimesest punktist, ei pidanud kohus vajalikuks pikemalt peatuda teisel kohtu ette toodud vaidlusküsimusel.

Krediidipangast öeldi BNS-ile, et ringkonnakohtu otsus kaevatakse edasi riigikohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles