Investor ostis oma pensionifondi lennuvälja

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wight'i saare lennuväli.
Wight'i saare lennuväli. Foto: Isle of Wight Airport

Suurbritannia pensionisüsteem võimaldab investoritel ka ise täielikult otsustada pensionifondidesse tehtavate investeeringute üle. Üks investor ostis oma pensionifondi pool lennuvälja.
 

Lennundusfanaatikust Lääne-Sussexi kinnisvaraarendaja Tony Fowlers ostis oma iseinvesteerimissüsteemi kaudu 50 protsenti Wighi saare lennuväljast, mis tähendab, et ta saab korraga rahuldada nii oma lennukirge kui ka investeerida pensioniks, kirjutab The Telegraph. «Sõber ja mina, mõlemad maksime poole 635 000 naelast, mis lennuvälja ostmiseks vaja läks,» ütles Fowles ajalehele.

Suurbritannia pensionisüsteem nimetusega SIPP (Self-Invested Personal Pension) lubab investoritel teha ükskõik milliseid investeeringuid. Tõsi, mõned investeeringud, nagu näiteks vanad autod, vein ja postmargid võivad minna suure maksu alla.

Tehniliselt ei kuulu lennuväli mitte talle, vaid tema pensionfondile, mis tähendab, et ta peab selle kasutamise eest maksma nagu iga teine klient.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles