Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Röstitud kõrvitsa ja maapirni püreesupp kuuele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Röstitud kõrvitsa ja maapirni püreesupp
Röstitud kõrvitsa ja maapirni püreesupp Foto: Lauri Laan

Santa Maria kokk Ilmar Räni soovitab pühadehooajal valmistada eelroaks püreesuppi, mille maitse teevad jõulusemaks kaneel ja rosmariin.

Röstitud kõrvitsa ja maapirni püreesupp kuuele

1,5 kg    kõrvitsat

4 sl         oliiviõli

150 g     hakitud sibulat

100 g     hakitud porgandit

100 g     hakitud maapirni

6             küüslaugu küünt

100 g     seeni

1 tl         mett

1 sl         värsket sidrunimahla

600 ml  kanapuljongit

300 ml  vahukoort

1 tl         rosmariini

½ tl        jahvatatud kaneeli

Serveerimiseks värsket rosmariini

Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika kõrvits sektoriteks, eemalda seemned, määri viljaliha oliiviõliga ja rösti ahjus umbes 1 tund, kuni viljaliha on täiesti pehme.

Samal ajal kuumuta pannil õli, lisa sibulad, porgandid ja küüslauk ning kuumuta, kuni sibul on klaasjas. Seejärel lisa maapirn ja seened ning kuumuta mõned minutid. Lisa mesi, kuumuta veel paar minutit, lisa puljong ja maitseained ning lase keema tõusta ja hauta, kuni koostisosad on pehmed.

Lisa kõrvitsa viljaliha ja püreeri supp. Kuumuta keemiseni ja viimistle supp vahukoorega. Serveerimisel kaunista värske rosmariinioksaga.

Tagasi üles