Santa Maria kokk Ilmar Räni soovitab pühadehooajal valmistada eelroaks püreesuppi, mille maitse teevad jõulusemaks kaneel ja rosmariin.
Röstitud kõrvitsa ja maapirni püreesupp kuuele
Röstitud kõrvitsa ja maapirni püreesupp kuuele
1,5 kg kõrvitsat
4 sl oliiviõli
150 g hakitud sibulat
100 g hakitud porgandit
100 g hakitud maapirni
6 küüslaugu küünt
100 g seeni
1 tl mett
1 sl värsket sidrunimahla
600 ml kanapuljongit
300 ml vahukoort
1 tl rosmariini
½ tl jahvatatud kaneeli
Serveerimiseks värsket rosmariini
Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika kõrvits sektoriteks, eemalda seemned, määri viljaliha oliiviõliga ja rösti ahjus umbes 1 tund, kuni viljaliha on täiesti pehme.
Samal ajal kuumuta pannil õli, lisa sibulad, porgandid ja küüslauk ning kuumuta, kuni sibul on klaasjas. Seejärel lisa maapirn ja seened ning kuumuta mõned minutid. Lisa mesi, kuumuta veel paar minutit, lisa puljong ja maitseained ning lase keema tõusta ja hauta, kuni koostisosad on pehmed.
Lisa kõrvitsa viljaliha ja püreeri supp. Kuumuta keemiseni ja viimistle supp vahukoorega. Serveerimisel kaunista värske rosmariinioksaga.