Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Imelihtne magustoit, millega saab lapski hakkama

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Linda Pärn
Copy
Vahune piparkook
Vahune piparkook Foto: Lauri Laan

Kui tavalised piparkoogid on muutunud igavaks ja tüütuks, võid proovida  täiesti uut lahendust. Santa Maria kokk Ilmar Räni soovitab koos lastega teha maiust, millele annab jõuluhõngu piparkoogimaitseaine.

Vahune piparkook kuuele

  • 4 sl         kaerahelbeid
  • 4 sl         sarapuupähkleid
  • 4 sl         sulatatud võid
  • 4 sl         pruuni suhkrut
  • 1 tl         piparkoogimaitseainet
  • 120 g     šokolaadi           
  • 100 g     vahukomme

Kuumuta ahi 160 kraadini. Rösti sarapuupähklid, koori ja purusta. Sega omavahel kaerahelbed, pähklid, või, suhkur ja piparkoogimaitseaine. Tõsta saadud mass küpsetuspaberile ja rösti ahjus, kuni see muutub kuldpruuniks (umbes 6-10 min).

Seejärel jaga võrdselt purkidesse röstitud kaerahelbe mass, šokolaad ja vahukommid ning küpseta ahjus 220 kraadi juures 3-5 minutit, kuni vahukommid muutuvad pealt pruunikaks.

Tagasi üles