Kui tavalised piparkoogid on muutunud igavaks ja tüütuks, võid proovida täiesti uut lahendust. Santa Maria kokk Ilmar Räni soovitab koos lastega teha maiust, millele annab jõuluhõngu piparkoogimaitseaine.
Imelihtne magustoit, millega saab lapski hakkama
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahune piparkook kuuele
- 4 sl kaerahelbeid
- 4 sl sarapuupähkleid
- 4 sl sulatatud võid
- 4 sl pruuni suhkrut
- 1 tl piparkoogimaitseainet
- 120 g šokolaadi
- 100 g vahukomme
Kuumuta ahi 160 kraadini. Rösti sarapuupähklid, koori ja purusta. Sega omavahel kaerahelbed, pähklid, või, suhkur ja piparkoogimaitseaine. Tõsta saadud mass küpsetuspaberile ja rösti ahjus, kuni see muutub kuldpruuniks (umbes 6-10 min).
Seejärel jaga võrdselt purkidesse röstitud kaerahelbe mass, šokolaad ja vahukommid ning küpseta ahjus 220 kraadi juures 3-5 minutit, kuni vahukommid muutuvad pealt pruunikaks.