Londoni kuulus Harrodsi kaubamaja vahetas omanikku

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrodsi kaubamaja
Harrodsi kaubamaja Foto: SCANPIX

Londonis olev luksuslik Harrodsi kaubamaja saab omale uue omaniku, kuna  Mohammed Al Fayed müüs selle 1,5 miljardi naela eest Katari investorile.

Tehingut nõustanud Lazard Internationali juht Ken Costa kommenteeris, et pärast 25-aastast Harrodsi juhtimist on Mohammed Al Fayed otsustanud minna pensionile ja veeta rohkem aega laste ja lastelastega, vahendas Reuters.    

BBC andmetel sõlmiti ostu-müügi tehing täna hommikul.

Firma Qatar Holding on seotud riigi kuningliku perekonnaga. Costa sõnul valiti see firma välja seetõttu, et neil on olemas oma nägemus ja finantsilised võimalused, et hoida ülal Harrodsi aastatepikkust edu.   

Egiptuses sündinud Al Fayed, kes on ka Fulhami jalgpallimeeskonna omanik, ostis Harrodsi 1985. aastal 615 miljoni naela eest.

Al Fayed otsis kümme aastat kinnitust oma oletusele, et tema poeg Dodi ja Walesi printsess Diana mõrvati 1997. aastal vandenõu tulemusel.  

Qatar Holding on juba viies Harrodsi omanik pärast kaubamaja rajamist 1840. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles