Prantsuse põllumehed plaanivad «Pariisi blokaadi»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumeeste protestimiiting Brüsselis.
Põllumeeste protestimiiting Brüsselis. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse farmerid on tõotanud korraldada sel neljapäeval «Pariisi blokaadi», protesteerimaks põllumajanduse reguleerimise meetmete vastu valitsuses.

Nagu vahendab Lenta.ru, on kaks põllumeeste ametiühingut võtnud nõuks sulgeda 21. novembril kõik peamised Pariisi viivad transpordimagistraalid.

Ametiühingud FDSEA ja JA leiavad, et blokaad on ainus allesjäänud viis viia valitsuse kõrvadeni «põllumajandussektori hääl, mille nad ohvriks on toonud». Farmerid on vihased maksukergituste peale ning tunnevad muret keskkonnakaitse taseme languse pärast riigis.

Nagu kirjutab Le Figaro, on põllumehed esitanud ultimaatumi: nad on nõus blokaadi ära jätma üksnes juhul, kui põllumajandusminister Stephane Le Foll lubab täita kõik nende nõudmised.

Põllumeestel on juba kogemusi president Francois Hollande’i sotsialistliku valitsuse põlvilisurumise vallas. Hiljutiste massimeeleavalduste tõttu Bretagne’i piirkonnas pidi kabinet külmutama kava kehtestada «ökomaks», mis rakendunuks veostele raskusega üle 3,5 tonni. Põllumeeste hinnangul asetaks maks kohutava koorma piirkondlikule põllumajandusele, mis sõltub suurel määral autovedudest. Nii nõutaksegi maksu täielikku ja lõplikku tühistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles