Kaja Koovit: plaan B tagataskusse!

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Postimehe majandustoimetuse juhataja Kaja Koovit.
Pildil Postimehe majandustoimetuse juhataja Kaja Koovit. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti südamed on juba aastaid tuksunud eurorütmis. Kõik meie tegevused, püksirihma pingutamised ja edaspidiseks plaani pidamised on seotud euroga.

Nagu laulva revolutsiooni ajal lubasime üksmeelselt iseseisvuse nimel kartulikoori süüa, nii oleme praegu leppinud palgakärbete, töökaotuse ja nigelama kõhutäiega. Kõik vaid rikaste ja ilusate klubisse pääsemise nimel. 

Ettevõtjad loodavad ühisrahast võluvitsaga suurenevaid tellimusi, reklaamituludele panustajad usuvad teisel poolaastal eksportijate arvel kasvavaid sissetulekuid. Ühtegi teist varianti justkui poleks.

Tunnistas peaminister Andrus Ansipki neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et ei pea võimalikuks, et Eesti 1. jaanuarist 2011 eurotsooniga ei liitu, eeldades, et Euroopa Komisjon lähtub otsustes kriteeriumide täitmisest.

Samas kõlab Euroopast üha tihedamini vaikseid meeldetuletusi selle kohta, et miski ei ole veel kindel. Plaanist B meil kõva häälega ei räägita. Iseenesest polegi vaja rääkida, aga plaan tuleks siiski valmis teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles