Tallinna Sadama nõukogu loobus toetuste jagamisest

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli.
Neinar Seli. Foto: Postimees.ee

ASi Tallinna Sadam täna toimunud korraline nõukogu istung otsustas muuta oma eelnevat otsust sponsortaotluste osas ning jättis kõik sponsortaotluste komisjoni poolt esitatud taotlused rahuldamata. 

Tallinna Sadama nõukogu esimees Neinar Seli sõnul on ettevõte nõukogu ja juhatus järginud sponsorluses rangelt seadusandlust. «Tänane tühistamise otsus lähtus ettevõtte huvidest ning eesmärgist vältida riigiettevõtte nõukogu ja üldkoosoleku võimalikku avalikku vastandamist,» märkis Seli.

«Tallinna Sadam ei saa tänases muutuvas turuolukorras endale ebastabiilsust lubada. Oluline on suur pilt ja Tallinna Sadama ühine arendamine muutuvas turuolukorras, kus peame arvestama üha tiheneva konkurentsiga Läänemere idapoolsete sadamate poolt ning varasemalt planeeritud projektid teostama,» sõnas Seli.

«Aasta tagasi, vahetult peale EOK presidendiks valimist taandasin end huvide konflikti välistamise eesmärgil Tallinna Sadama sponsorluse komisjonist. Kuna oktoobris toimunud nõukogu lähtus toetuste kinnitamisel sponsorluskomisjoni esitatud protokollist, ei teinud omalt poolt sellele mingeid muudatusettepanekuid ning hääletas kõiki toetusi koos mitte eraldi, pidasin ka hääletamist võimalikuks,» lausus Seli.

Seli lisas, et spekulatsioonide lõpetamiseks on iga omaniku poolt tellitav  ja erapooletu kontroll  ka ettevõtte huvides. 

Tallinna Sadama sponsorluse komisjoni ettepanekul otsustas ettevõte nõukogu 31. oktoobril toimunud istungil määrata toetused EOK kaudu teiste seas Eesti jahtklubide liidule ja kergejõustikuliidule hooaja toetuseks sponsorina, Eesti suusaliidule Sotši olümpiamängudel osalemise ettevalmistamiseks ning Eesti paraolümpiakomiteele ettevalmistamiseks RIO2016 paraolümpiamängudeks.

Kohalike omavalitsuste ja kogukondade arenguks suunatud projektidest otsustati toetada Paldiskis, Jõelähtmel, Maardus ning Saaremaal Mustjala vallas asuvaid projekte.

Lähtuvalt majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt möödunud aasta lõpus esitatud suunistest muutis Tallinna Sadam käesoleval aastal oma sponsorluse põhimõtteid. Peamise muudatusena suurenes kohalike omavalitsuste ja kogukondade projektide toetamine ning vähenes spordi sponsoreerimine. 

Sponsorluspõhimõtete muutus puudutas ka sponsorkomisjoni koosseisu –peale EOK presidendiks valimist taandas end komisjoni tööst Tallinna Sadama nõukogu esimees Neinar Seli ning komisjoni liikmeks sai ettevõtte tegevjuhtkonna esindaja.

Peale tänast otsust ei ole Tallinna Sadama nõukogu ühtegi sponsortoetuse taotlust rahuldanud alates möödunud aasta lõpust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles