Kuivastu-Virtsu liini tihe graafik kestab esimest korda aasta lõpuni

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regula (pildil) kõrvale tuleb suvel Kuivastu-Virtsu liinile teinegi eakas parvlaev.
Regula (pildil) kõrvale tuleb suvel Kuivastu-Virtsu liinile teinegi eakas parvlaev. Foto: Raigo Pajula

Väinamere Liinid teatas, et jätkab esimest korda tihedat, 35-minutiliste väljumisintervallidega sõidugraafikut Kuivastu-Virtsu liinil kuni 19. detsembrini. Pühade ajal ja aastavahetusel toimib tihe graafik riigi tellimusel.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul pole varem Kuivastu-Virtsu liinil 35-minutilist graafikut suvevälisel ajal olnud. «Eelmisel aastal lõppes tihe graafik juba Saaremaa ralliga. Ka sel aastal lõpetas ministeerium tiheda graafiku tellimise septembri algusest, kuid otsustasime, et püüame ise oma jõududega hoida 35-minutilist graafikut ikkagi käigus,» rääkis Treiel.

«Tuleb mõista, et ajad on edasi läinud, saarlastel on laevaliiklusele omad ootused ja vajadused ning nõudlus muudkui kasvab,» lisas ta.

Tihe graafik kehtib 19. detsembrini tööpäevadel ja pühapäeviti vahemikus kell 10.50-19.55, kui parvlaevad Saaremaa ja Muhumaa väljuvad nii Kuivastu kui ka Virtsu sadamatest iga 35 minuti järel. Väljaspool seda aega toimuvad väljumised 1h10min intervallidega.

Tihedam graafik tõstis Kuivastu-Virtsu liinil sõidukite arvu septembris 13 protsenti ja oktoobris 10 protsenti.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium lõpetas 35-minutilise graafiku tellimise juba septembri algusest, alates sellest ajast on tihedat sõidugraafikut käimas hoidnud Väinamere Liinid omal initsiatiivil tehtavate kommertsreisidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles