Sideturu reguleerimine läheb täielikult tehnilise järelevalve ameti kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: Toomas Huik

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks eelnõu, mille kohaselt koondatakse seni konkurentsiameti ja tehnilise järelevalve ameti pädevusse kuulunud ülesanded ühtekokku tehnilise järelevalve ameti juurde.

Muudatuse on põhjustanud arengud elektroonilise side turul, mis on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul loonud vajaduse koondada funktsioonid ühte asutusse.

Elektroonilise side valdkonna regulaatori vastutus on seni olnud jagatud kahe riigiasutuse vahel. Tehnilise järelevalve ameti ülesanneteks on olnud sageduste ja numeratsiooni kui piiratud ressursi jagamine, selle kasutamise korraldamine ning järelevalve teostamine sageduste ja numeratsiooni kasutamise, sideteenuste osutamise ja aparatuuri nõuetele vastavuse üle.

Konkurentsiameti pädevuses on seni olnud elektroonilise side reguleeritavate turgudega, kuluarvestuse ja tariifidega, universaalteenusega ning sidevõrkudele juurdepääsu ja sidumisega seonduvad funktsioonid.

Riigilõivuseadust muudetakse eelnõuga selliselt, et tehnilise järelevalve ametil tekib õiguslik alus televisiooni- ja raadioteenuse tegevusloa taotluse läbivaatamise eest riigilõivu küsida. Varasemalt tuli vastav riigilõiv tasuda kultuuriministeeriumile. Lisaks kaotatakse ära kolme aastane ajaline piirang amatöörraadiojaama tööloa andmise või pikendamise taotluse läbivaatamise eest, riigilõivu suurust seejuures ei muudeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles