Haapsalu tehase juht: kohalikud ei taha 800 euro eest töötada

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PKC Group Pihkva tehase töötajad.
PKC Group Pihkva tehase töötajad. Foto: Raigo Pajula / Postimees

PKC Eesti AS on oma Haapsalu tehasesse palganud renditööjõudu välismaalt, kuna kohalike elanike huvi töö vastu on leige.

PKC Eesti AS juhatuse esimehe Ivo Volkovi sõnul pakub ettevõte oma juhtmeköidiste valmistajatele keskmiselt 700-800 eurot palka, sõltuvalt tehtavast tööst, tootlikkusest ja kvaliteedist. Sellest hoolimata on ettevõte oma Haapsalu tehasesse tööle võtnud lätlasi ja leedukaid, kuna väidetavalt ei ole suudetud kohapealt tööjõudu leida.

Volkov aga kinnitab, et antud olukord on ajutine, kuna ka tellimuste suur kasv on ajutine ning lisab, et Eesti tööjõuturg ei soosi hetkel lühiajalisi tähtajalisi töösuhteid. See on tema sõnul ka põhiliseks põhjuseks, miks ollakse sunnitud kasutama väljastpoolt Eestit pärit renditööjõudu.

Lätlased ja leedukad vajavad aga ka majutust. Volkov ütleb, et renditööjõu majutuse organiseerimine ja kulude katmine on erinev sõltuvalt kokkulepetest teenusepakkujatega. «Selge on see, et kulud eksisteerivad ja need kajastuvad teenuse hinnas moel või teisel,» lisab Volkov antud teema kohta.

Eelmisel nädalal kajastas Lääne Elu PKC Eesti ASi Haapsalu tehasesse välismaalaste tööletoomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles