Piparkoogitainas tuli tavatult vara müügile

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piparkoogitainas.
Piparkoogitainas. Foto: Peeter Langovits

Ostjate suure huvi tõttu alustavad mitmed suurpoed piparkoogitaina müüki varem kui mullu, tuues selle müügile juba novembri alguses.

Selveri turundusdirektori Ruth Aarma sõnul algas sel aastal Selveri kauplustes kõikide jõulutoodete müük nädal varem kui möödunud aastal, sealhulgas ka piparkoogitainaste ja -glasuuride müük. «Selge see, et praegu on müüdavad kogused tagasihoidlikud, aga iga nädalaga need järjest kasvavad,» ütles Aarma.

Rimi Eesti Food AS kommunikatsioonispetsialist Katrin Bats sõnas, et sarnaselt möödunud aastale on piparkoogitaignal ka juba praegu ostjaskond olemas. «See on ka põhjus, miks oleme varakult müügiga alustanud,» ütles Bats. «Detsembris müük mõistagi suureneb kõvasti, ent nagu müügitulemustest selgub, on kliente, kes soovivad piparkookide tegemisega alustada juba veidi varem.»

Bats lisas, et näiteks kogu aasta sortimendis oleva liivataigna müüginumbrid jäävad piparkoogitaigna omadele kõvasti alla.

Kibe konkurents

Maxima kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid tunnistas, et jõuludega seotud toodete müük nihkub iga aastaga päeva-paari võrra varasemaks. «Eks see ole ka mujal Euroopas niimoodi ja kuna Eestis on konkurents teatavasti eriti kibe, tuleb jõuludeks ette valmistuda üha varem,» tõdes ta.

Maximatest saab piparkoogitainast juba osta ja sel nädalal hakkab pood müüma ka glasuure. Erilaiu kinnitusel läheb tõsisem jõulumüük lahti siiski detsembris, kuid see, et iga päevaga taigna müük kasvab, näitab tema sõnul, et nõudlust on. Ka Prisma turundusjuht Kadri Lainase kinnitusel on tarbijad piparkoogitaina ja glasuurid juba väga kenasti üles leidnud.

Kaubamaja Toidumaailma jõudis kahe erineva tootja piparkoogitainas müüki eile ning piparkoogi glasuurid tulevad müüki selle nädala lõpus. «Müükide kohta ei oska veel öelda, aga tarbijate huvi korral lisandub erinevaid variante pidevalt juurde. Tootjatel on piparkoogitaigen pakkumises, miks mitte pakkuda seda ka meie klientidele,» möönis Kaubamaja toidumaailma müügiosakonna juhataja Kadri Aguraiuja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles