Gartner: Nutitelefonid on peagi nutikamad kui meie

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba praegu on nutitelefon asendamatu sportimisel.
Juba praegu on nutitelefon asendamatu sportimisel. Foto: SCANPIX

Nutitelefonid on peagi võimelised ennustama klientide järgmist liikumist, järgmist ostu või interpreteerima nende tegevusi, mis baseeruvad andmetel, mida telefon juba teeb, teatas analüüsikeskus Gartner.

«Nutitelefonid muutuvad targemaks ning on targemad kui meie juba 2017. aastal,» ütles Gartneri asepresident analüüsi alal Carolina Milanesi. «Kui teel on ummik, äratab ta sind aegsasti, et sa jõuaksid õigel ajal ülemusega kohtuma või saadab vabanduse juhul kui sul on koosolek lihtsalt kolleegidega. Nutitelefon korjab vajalikku informatsiooni kalendrist, sensorite abil, kasutaja asukoha kohta ja personaalseid andmeid,» lisas ta.

Mobiiltelefonid on muutunud nutitelefonideks tänu kahele asjale: tehnoloogiale ja rakendustele.

«Tehnoloogia on lisanud telefonile selliseid funktsioone nagu kaamerad, positsioneerimine, sensorid ning rakendused seovad neid terveks reaks funktsioonideks, mis parendavad teie igapäevaelu sotsiaalsust, teadmisi, meelelahutuslikku väärtust või produktiivsust,» ütles analüütik.

2017. aastaks muutuvad mobiiltelefonid inimestest targemaks mitte nende seadmete sisemise intelligentsi, vaid pilvetehnoloogia ning neis sisalduvate andmete tõttu, mis koos võimega neid andmeid töödelda näivad nii targana. «Telefonidest saavad meie digitaalsed agendid, aga seda ainult siis kui me soovime neid vajaliku infoga varustada,» ütles Milanesi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles