President: nõudke poliitikutelt visiooni

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves ütles täna Arengufondi korraldataval konverentsil «Eesti kasvuvisioon 2018», et riigikogu valimiste valguses ei peaks valijad leppima vaid poliitikute ja erakondade loosungitega ühekordseteks tehinguteks.



«Valimiste tulekul hakkame kuulma lubadusi, enamus neist keerleb raha ümber. Need on pakkumised ühekordse tehingu saamiseks. Teeks sedakorda teisiti,» märkis president.



Ta viitas sellele, et 2018. aastal saab Eesti Vabariik saja aasta vanuseks ning samal aastal saab Eestist Euroopa Liidu eesistuja.



Presidendi sõnul on seega meil aega oma eesmärkide sõnastamiseks kaheksa aastat. Samas kutsus Ilves Eesti rahvast üles nõudma erakondadelt nii eesseisvate kui 2015. aasta valimiste eel eesmärkide ja arengukavade selgeid sõnastusi, selle asemel, et leppida ühekordsete loosungitega.



Presidendi sõnul näitab erinevate arengukonverentside sage toimumine ühest küljest seda, et rahvas on rahutu, samas ka seda, et poliitikud on jätnud osa tööd tegemata.



«Valijatena võime nentida, et ehk pole me neilt seda piisavalt agaralt nõudnud,» tõdes Ilves.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles