AD Angels käis Hiinas ICOMi Eesti esindajana tarkusi kogumas

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ICOMi president Rino Ferrari Brasiiliast ning Mike Lau võõrustavast agentuurist Rayken Brand Communication
ICOMi president Rino Ferrari Brasiiliast ning Mike Lau võõrustavast agentuurist Rayken Brand Communication Foto: AD Angels

25.-28. aprillil 2010 kohtusid maailma juhtiva rahvusvahelise sõltumatute reklaami- ja kommunikatsiooniagentuuride keti ICOM liikmed Hiinas, Pekingis.

ICOM on ülemaailmne kett, mille peakorter asub Rollinsvilles, Colorados, USAs, ning sinna kuulub 75 agentuuri 59 maailma riigist.


Viimane ketiga ühineja oli Edicoo Advertising Kurdistanist, Iraagist.

Eestis esindab ICOMi AD Angels, mis teenindab kliente nagu Solaris, Sleepwell, Ivo Nikkolo, Baltman, TV3, Star FM, Eesti Vabaõhumuuseum, Status Club, Euronics jpt.
ICOM-i liikmed kohtuvad kaks korda aastas, korra ülemaailmsel ja korra regionaalsel tasandil.

Peamiselt keskendus ICOMi 2010 ülemaailmne konverents üüratule Hiina turule ja selle eripäradele. Hiina turu suurust illustreerivad hästi numbrid: 3127 telekanalit (1995 oli neid vaid kaks), 1938 ajalehte, 9468 ajakirja ja 2432 raadiokanalit.

Suurt rõhku pandi ka digitaalsele meediale ning lisaks vahetasid liikmed edulugusid ja häid praktikaid oma turgudelt.

Konverentsil tegid ettekande Chris Schaumann, Nokia online müügi- ja turundusjuht, kes rääkis «Viimasest sõnast digitaal- ja mobiiliturunduses»; Normandy Madden, Advertising Age Aasia peatoimetaja, teemal «Kuidas hiinlased reklaamivad»; David Wolf, Pekingis asuva strateegilist kommunikatsioonikonsultatsiooni pakkuva ettevõtte Wolf Group Asia (WGA) president ja tegevjuht, ning Christina Li, PR-agentuuri Edelman Beijing turundusjuht, teemal «Kuidas hiinlased PR-i teevad».

Kuivõrd hiljuti võideti ICOMi Chicago agentuuri Cramer-Krasselti poolt tihedas finaalheitluses Leo Burnett'iga Crocsi ülemaailme account, hakkab Crocsi Eestis teenindama Angels.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles