Komisjonid ELi elektroonilise side ühtse turu paketi suhtes eri meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELAK toetas elektroonilise ühtse turu paketti.
ELAK toetas elektroonilise ühtse turu paketti. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon teatas täna, et toetab Euroopa Komisjoni algatatud elektroonilise side ühtse turu paketti, teisipäeval teatas Riigikogu majanduskomisjon aga, et ei toeta võimaliku hindade kallinemise tõttu Euroopa Komisjoni algatatud elektroonilise side ühtse turu paketti.

Paketi rakendamine tugevdaks Euroopa Liidu asjade komisjoni hinnangul sideturgu ja piiriüleseid teenuseid ning annaks sideettevõtjatele parema võimaluse pakkuda sideteenuseid kogu Euroopa Liidus, teatas riigikogu pressiteenistus.

Lisaks soovitakse Euroopa Liidus paremini ühtlustada raadiosageduste andmise nõudeid. Eelnõuga suurendatakse lõppkasutajate õigusi ja lepingute läbipaistvust, sealhulgas muudetakse rändlusteenuse pakkumise tingimusi.

Sidepaketiga sätestataks võrgu neutraalsuse põhimõte, mis tähendab seda, et sideettevõtja ei tohi oma sidevõrgus piirata lõppkasutaja juurdepääsu legaalsetele sisuteenustele, interneti kodulehekülgedele ega kasutatavatele platvormidele.

Riigikogu majanduskomisjon teatas teisipäeval, et ei toeta võimaliku hindade kallinemise tõttu Euroopa Komisjoni algatatud elektroonilise side ühtse turu paketti, mille üks olulisemaid ettepanekuid on sideteenuste rändlushindade ja kohalike hindade ühtlustamine.

«Eesti tarbijate jaoks ei muutu hind paremaks ja sideteenuste pakkujate jaoks ei muutu paremaks turule sisenemine. Kui ettevõtjate investeeringud on juba tehtud hetkel kehtivaid tingimusi arvestades, millest osa jõustuvad järgmise aasta suvel, siis on majanduskomisjonil keeruline Euroopa Komisjoni paketti toetada,» ütles toona majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas.

EL-i asjade komisjoni juht ja majanduskomisjoni liige Arto Aas ütles E24-le, et majanduskomisjoni teisipäevase pressiteate puhul oli tegu kommunikatsioonihäirega ning majanduskomisjon toetas ühtse siseturu eelnõud, aga kritiseeris selles ühte punkti (rändlustasud).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles