Sõerd: rahanduskomisjoni liikmed pole näinudki, kuidas uus käibedeklaratsioon välja näeb

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd.
Aivar Sõerd. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd postitas Facebooki, et tänasel rahanduskomisjoni avalikul arutelul, kus arutati käibemaksu uuendusi, selgus, et komisjoni liikmed pole näinudki, kuidas uus deklaratsioonivorm välja hakkab nägema ning kui suure koormuse selle täitmine ettevõtjatele paneb.

«Lisaks praegu kehtivale suhteliselt lihtsale vormile tuleks edaspidi täita deklaratsiooni lisa, kuhu tuleb märkida eraldi arvete andmed, kui kogusumma ületab 1000 eurot,» kirjutas Sõerd. «Praegu neid andmeid kirja panema ei pea. Aga lisaks sellele tuleb kajastada ka andmed, mida igapäevases raamatupidamises praegu arvetel polegi. Näiteks tehingupartneri isikukood.»

Tema sõnul selgus avalikul istungil ka, et deklareerida ei tule mitte ainult üle 1000-eurosed arved, vaid teatud posititsioonides ka alla selle jäävaid.

«Ma tõesti ei ole kindel, kas rahandusministeeriumil endalgi on need asjad korralikult läbi mõeldud. Deklaratsiooni lõplik vorm pidi valmima homseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles