Eesti täidab juba Kyoto protokolli teise perioodi nõudmisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti juba täidab Kyoto protokolli teise perioodi nõudmisi.
Eesti juba täidab Kyoto protokolli teise perioodi nõudmisi. Foto: Reuters / Scanpix

Keskkonnaministeeriumi kliima- ja kiirgusosakonna juhataja Jörgen Talkopi sõnul Kyoto protokolli teise perioodi vastuvõtmine Eestile täiendavaid kohutusi kaasa ei too.

Talkop kinnitas, et Eesti toetas Kyoto protokolli teise perioodi vastuvõtmist, kuna peame oluliseks kliimamuutustega võidelda. «Eesti on protokollist tulenevaid kohustusi täitnud alates selle aasta jaanuarist,» ütles ta.

Kuna algatuse eesmärk on Euroopa Liidu kohustuste kinnitamine rahvusvahelisel tasandil, siis sisuliselt see ei too see Talkopi sõnul kaasa täiendavaid kohustusi Eestile.

Eile esitas Euroopa Komisjon ettepaneku vastu võtta õigusaktid, mida on vaja kliimamuutusi käsitleva Kyoto protokolli teise kohustusperioodi (2013–2020) ametlikuks ratifitseerimiseks.

EL ja selle liikmesriigid ning Island kohustuvad Kyoto protokolli teisel rakendamisetapil ühiselt vähendama kõikide kasvuhoonegaaside koguheidet 20% võrreldes 1990. või muude kokku lepitud võrdlusaastatega. Selline vähendamiskohustus on kooskõlas 2009. aasta kliima- ja energiaalaste õigusaktide paketiga ning kajastab ELi ja liikmesriikide tasandil võetavaid vähendamismeetmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles