Riigikogu nimetas Reet Roosi Arengufondi nõukogu liikmeks

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Roos
Reet Roos Foto: Postimees.ee

Riigikogu nimetas oma kolmapäevasel istungil Reet Roosi Arengufondi nõukogu liikmeks, poolt hääletas 46 ning vastu 36 liiget.

Seoses Mart Laari riigikogu liikme volituste lõppemisega algatas majanduskomisjon otsuse eelnõu, et valida uus Arengufondi nõukogu liige riigikogu liikmete hulgast.  Majanduskomisjoni istungil osutus valituks Reet Roos.

Mitmed opositsiooni esindajad tõstatasid eilsel istungil küsimuse, et miks ei ole Arengufondi nõukogus ühtegi opositsiooni esindajat.

Eelnõu riigikogule esitlenud majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas vastas kriitikale, et tema isiklik seisukoht on , et Arengufondis võiks olla ka opositsiooni esindaja, kuid majanduskomisjonis kujunes hääletus nii, et uueks liikmeks sai IRL-i fraktsiooni kuuluv Reet Roos.

Arengufondi nõukogu juhib Ville Jehe. Lisaks Roosile ja Jehele kuuluvad nõukogusse veel Kaja Kallas, Volli Kalm, Mart Einasto, Juhan Parts, Jürgen Ligi ning Andres Keevallik.

Arengufondi nõukogu liikmed nimetavad riigikogu, valitus ning avalik-õiguslike ülikoolide rektoreid ühendav organisatsioon.

Arengufond on riigikogu poolt asutatud avalik-õiguslik organisatsioon. Fondi eesmärk on toetada positiivseid muutusi Eesti majanduses investeerimistegevuse, arenguseire- ja kasvuprogrammide kaudu.

Arengufond annab oma tegevusest aru riigikogule, esitades igal aastal hiljemalt riigikogu täiskogu sügisistungjärgu teisel töönädalal eelmise majandusaasta kohta aastaaruande alusel ülevaate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles