Eesti puitmajatootjad vaatavad Venemaa poole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palkmaju tootva AS Ritsu juhataja Ants Randmaa
Palkmaju tootva AS Ritsu juhataja Ants Randmaa Foto: arhiiv

Eesti puitmajatootjate peamised eksportturud on olnud traditsiooniliselt Skandinaavias, kuid oktoobri viimastel päevadel külastasid Eesti puitmajaklastri ettevõtted Moskva puitmajamessi Holzhaus, et toetada ekspordivõimekuse kasvu Venemaale.

«Oleme Venemaale maju teinud juba aastaid, seekordse reisi eesmärk oli kohtumine meie Venemaa praeguste partneritega, uute kontaktide leidmine ning messilt info hankimine, kuhu suunas on Venemaa puitmajatootjad tervikuna arenenud,» ütleb AS Ritsu juhataja Ants Randmaa. «Oleme oma tänaste partneritega saavutanud head lepingud ning seadnud eesmärgiks Venemaa suunalise ekspordi osakaalu olulise suurendamise.»

Eesti Puitmajaklastri projektijuht Lauri Kivil sõnab, et Venemaa näitel võib teatud juhtudel olla tegemist kapriisse sihtturuga: «Paljud ettevõtted mõistavad, et idasuunalise ekspordi arendamisse tuleks suhtuda teatud reserveeritusega ning paralleelselt peavad olemas olema toetavad Euroopa või Aasia ekspordi partnerid.»

Kui selle põhimõtte järgi tegutseda, on Venemaa näol tegemist ahvatleva sihtturuga, kus hinnatase on regiooniti euroopalikult kõrge, samas kohalike majatootjate kvaliteedi erinevus väga suur, mis kokkuvõtvalt on ilmselge konkurentsieelis Eesti puitmajatootjatele. «Nii et tegutsema peab ning ekspordivõimalused ida suunal on vaja ära kasutada,» tõdeb Kivil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles