Riik ja ettevõtjad loovad ühisrinde Nutikaitse 2017

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka
Taavi Kotka Foto: Sille Annuk

Täna käivitavad riik ja erasektor projekti Nutikaitse 2017, mille eesmärk on kaasa aidata mobiilsete e-teenuste ja lahenduste turvalisele toimimisele ja kasutamisele ajal, mil veebitoimingud on kolinud inimese taskusse.

Nutikaitse 2017 koostööleppe algatajad ja allkirjastajad on Sertifitseerimiskeskus, Riigi Infosüsteemi Amet, Swedbank Eesti, SEB Pank, Elion Ettevõtted, EMT, Elisa Eesti ja Tele2 Eesti. Projekti koordineerib Vaata Maailma Sihtasutus.

Koostööleppega liitujad soovivad üheskoos tõsta nutiseadmete kasutajate, arendajate ja müüjate turvateadlikkust ning kasutamisoskusi, luues seejuures võimalusi, et turvaline tarkvara oleks lihtsalt ja kasutajasõbralikult kättesaadav.

«Täna avalöögi saanud algatust võiks toetajate ringi vaadates vabalt nimetada digiühiskonna kokkuleppeks,» lausus president Toomas Hendrik Ilves. «Eesti on maailma riikide seas esirinnas oma e-lahenduste ja vastavate arendustega. Kuid märgakem ka neid riske, mida toob kaasa kiire areng. Muutudes kõige turvalisema infoühiskonnaga riigiks, saame olla teistele omakorda eeskujuks kui ka pilgupüüdjaks. See on meie võimalus.»

«Nutikaitse projekt sündis paljuski seetõttu, et Eesti ühiskonnas puuduvad praegu eestkõnelejad teavitustöö tegemiseks nutiturvalisuse vallas. Ometigi on tegemist teemaga, mis juba igapäevaselt ümbritseb IT-sektoris nii teenusepakkujaid kui ka nende kliente,» ütles Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles