Homseks saavad tormist tingitud elektririkked kõrvaldatud

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikkemeeskond kõrvaldamas riket Uulu ja Surju vahele jääval elektriliinil.
Rikkemeeskond kõrvaldamas riket Uulu ja Surju vahele jääval elektriliinil. Foto: Elektrilevi

Elektrilevi on täna kella 14 seisuga voolu taastanud 159 745 tormi tõttu elektrita jäänud majapidamisele. Teadaolevalt on vooluta veel kokku 430 majapidamist Viljandi-, Pärnu- ja Valgamaal, kus osadele klientidele taastatakse elektrivarustus hiljemalt homseks, teatab ettevõte. 

«Nii paljudele kui võimalik toome elektri tagasi täna, kuid prognoosi järgi jääb osa parandustöid ka homseks. Nädalavahetusel saime välja panna praktiliselt maksimumtööjõu, kuid viimaste rikete kõrvaldamine on meeskondadele töömahukas. Jäänud on sellised liiniosad, kus maju vähe ning abi pole pisitöödest - nii nõuab ka mõnele üksikule majapidamisele voolu tagasitoomine eritehnika ja postide kohaleviimist ning sisuliselt uue liini ehitamist,» selgitas Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Tema sõnul on kõige rohkem probleemseid liinilõike veel Kilingi-Nõmme, Tõstamaa ja Pärnu-Jaagupi ning mõnes Valgamaa piirkonnas.

Valgamaa tormikahjusid kõrvaldama kaasas Elektrilevi nädalavahetusel ka Läti võrguettevõtte eritehnika. «Kui paar aastat tagasi käisid Eesti brigaadid Lätis rikkeid likvideerimas, siis nüüd kutsusime Valgamaale appi lõunanaabrite masinad,» lausus Tõnne.

Tema sõnul jätkub rikkebrigaadidel tihedaid tööpäevi veel nädalateks. «Kui klientidel voolu taastatud saame, tuleb tegeleda varuliinide parandamise, viltuste mastide, kukkumisohus puude ja muu vajalikuga, mille pidime esmase tähelepanu alt välja jätma,» selgitas Tõnne. Ta lisas, et tänase päeva jooksul on tugevad tuulepuhangud toonud Kagu-Eestis rikkeid ka juurde ja ilmaolud on liinide parandamiseks üpris väljakutsuvad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles