iPhone’i saab kindlustada niiskuse, aga mitte varguse vastu

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembris jõudis Hiinas poodidesse uus iPhone 5s.
Septembris jõudis Hiinas poodidesse uus iPhone 5s. Foto: SCANPIX

IM Arvutid hakkas koostöös Salva kindlustusega pakkuma iPhone’ile koguriskikindlustus, mis kehtib näiteks siis, kui telefon saab veekahjustusi. Samas ei loeta kindlustusjuhtumiks vargust, telefoni kaotamist, kulumist, korrosiooni ja esteetilisi vigastusi.

Tegemist on koguriskikindlustusega, mille puhul on kindlustatud kõik ootamatud ja ettenägematud kahjud.

Näiteks kehtib kindlustus, kui telefon maha kukub või sellele lendab peale kohvitass. Samuti lähevad kindlustuse alla veekahjust, tulekahjust või näiteks elektrilühisest põhjustatud rikked. Samas ei loeta kindlustusjuhtumiks vargust, telefoni kaotamist, kulumist, korrosiooni, esteetilisi vigastusi. Veel ei kuulu hüvitamisele tehnilise hooldusega seotud kulutused. Omavastutuseks jääb 50 eurot, kuumakseks on neli eurot.

Uue seadme kindlustusväärtus võrdub tema esmamüügihinnaga ja püsib muutumatuna viis kuud. Alates kuuendast kuust kuni 12 kuu vanuseni langeb kindlustusväärtus kolme protsendipunkti võrra kuus. Alates 13. kuust kuni kindlustusperioodi lõpuni langeb kindlustusväärtus nelja protsendipunkti võrra kuus.

Näiteks, neli kuud vana telefon kukub vette ja selle remont ei ole enam võimalik. Kindlustus hüvitab uue telefoni hinna. Kahjustunud telefoni võtab kindlustusandja endale. Kui 13 kuud vana telefon kukub vette ja selle remont ei ole enam võimalik, siis hüvitab kindlustus 75 protsenti hinnast.

Kindlustusperioodi jooksul hüvitatakse kuni kaks kindlustusjuhtumit. Peale teist kindlustusjuhtumit kindlustusleping lõppeb.

«Sülearvutitele ja iPadidele pakume me sarnast teenust juba mitu aastat. iPhone’ile pakume me sellist teenust praegu ainsana Eestis,» tõi IM Arvutid AS juht Jaanus Treilmann välja.

Head lugejad, kas kindlustaksite oma telefoni?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles