Kolm aastat tagasi maksis Kalev 660 miljonit

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda (vasakul) ja Indrek Rahumaa (paremal) Kalevi ja Tere ostutehingu pressikonverentsil 2007. aasta septembris..
Oliver Kruuda (vasakul) ja Indrek Rahumaa (paremal) Kalevi ja Tere ostutehingu pressikonverentsil 2007. aasta septembris.. Foto: Raigo Pajula.

2007. aasta septembris avalikustatud kokkuleppe järgi küsis Oliver Kruuda kommitööstuse Kalev ja selle tütarde eest 660 miljonit krooni.


Toona tahtis Kruuda müüa piimatööstuse ja kommivabriku investeerimisvõluri kuulsusega ärimehele Indrek Rahumaale. Majanduskriisist räsitud maailmas aga ei leidunud enam vaba kapitali ja Rahumaa firma Alta Capital oli sunnitud toiduainetööstuse ostust loobuma.
 
Kalev oli eelmise müügi ajal veel börsifirma ja seetõttu oli Kalevi osa tehingust avaliku hinnaga. Tere hinna üle asjatundjad spekuleerisid, kuid see ei saanudki lõpuks avalikuks. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles