Elektrilevi kaalub Lätist rikkemeeskondade appi kutsumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikuse seisuga on sügistormi tõttu elektrita ikka veel 7200 majapidamist, enamik neist Viljandi-, Pärnu- ja Võrumaal.

Elektrilevi kommunikatsioonispetsialist Kaarel Kutti sõnul said seekord tormist räsida enim Lõuna-Eesti maakonnad, kus võtab seetõttu rikete likvideerimine ka kõige rohkem aega.

Kutti ütles, et praegu töötavad Elektrilevi heaks kõik Eesti rikkemeeskonnad ning kaalutakse ka Lätist meeskondade appi kutsumist. «Kui see on tarvilik, siis me võtame. Ühendus Läti võrguettevõtjaga on olemas. Otsus tehakse tänase päeva jooksul,» sõnas Kutti.

Rikete likvideerimine on aga Kutti kirjelduse järgi aeganõudev töö, kuna elektriliinid on pikad ja rikke koht tuleb sealt üles leida. «Halvemal juhul käiakse need liinid lihtsalt algusest lõpuni läbi. Liin võib olla kuni paar või isegi paarkümmend kilomeetrit pikk,» rääkis Kutti.

Kui rikke koht on keset sood või metsa, siis sinna uue posti vedamine vajab eritehnikat, mis tuleb eraldi kohale tellida.
Elektrita inimesed on kaevanud ka infopuuduse üle. Kutti sõnul ei ole võimalik nii suuremahuliste rikete puhul iga majapidamisega esialgu eraldi suhelda. «Kui esialgu oli info maakonna kaupa, siis tänaseks peaks olema valla kaupa. Järjest täpsustame seda. Täna saab rikketelefonile helistades juba täpsemat infot,» kirjeldas Kutti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles